Έφτασαν στα φαρμακεία της Καβάλας και της Θάσου τα self tests τα οποία θα διανέμονται σε μαθητές ηλικίας 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς του Λυκείου, όπως είπε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή

 

Οι συσκευασίες έφτασαν σε 25άδες και οι φαρμακοποιοί τα διαχωρίζουν σε ατομικές και τα δίνουν στους πολίτες, ενώ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες.

 

Τα τεστ θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα στους μαθητές και με τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

 

«Παρόλο που ζητήσαμε να τα δίνουμε δύο-δύο τα τεστ δεν είναι εφικτό άρα θα έρχονται δύο φορές να παίρνουν τα τεστ για τον επόμενο έλεγχο», είπε στο KavalaNews η κ. Ρακιτζή

 

Δείτε τι δήλωσε η κ. Ρακιτζή: 

 

 

Η πλατφόρμα  καταχώρησης θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών.

 

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι-πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος, οι άνω των 67 ετών δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self tests, αυτή την εβδομάδα. 

 

Η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

 

Στην περίπτωση αυτή το σύστημα θα ενημερώνει με μήνυμα το φαρμακοποιό ότι «ο πολίτης δεν δικαιούται self test» και δεν θα προχωρά η διαδικασία καταχώρησης.   

 

Αυτά είναι τα self tests: