Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με τα voucher των 200 ευρώ του Yπουργείου Παιδείας σε μαθητές και σπουδαστές για την αγορά tablet, laptop ή desktop, καθώς όταν πάει κάποιος από τη Νέα Πέραμο να κάνει αίτηση δεν υπάρχει επιλογή για Καβάλα ή Αττική. 

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης δεν προβλέπεται αν ο δικαιούχος διαμένει στη Νέα Πέραμο Καβάλας ή στη Νέα Πέραμο Αττικής

 

Όταν ο δικαιούχος φτάσει στο σημείο να επιλέξει, διαπιστώνει πως η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι Νέα Πέραμος χωρίς να διαχωρίζει αν πρόκειται για την Καβάλα ή την Αττική

 

Ο δικαιούχος αναγκάζεται να επιλέξει τη μοναδική διαθέσιμη "Νέα Πέραμο" με αποτέλεσμα να αφήνεται στην τύχη αν γίνει αποδεκτή η αίτηση ή όχι καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο το σύστημα να μην μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία για το που βρίσκεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή. 

 

«Θέλω να αναφέρω την αδικία που έχουν υποστεί πολλοί γονείς καθώς αποκλείστηκαν από την αίτηση για voucher tablet εξαιτίας δικιά σας παράλειψης.

 

Στην αίτηση για το voucher και στην επιλογή σχολικής μονάδας ο αιτών από την Κοινότητα Νέας Περάμου (είτε Αττικής είτε Καβάλας) αναγκάζεται να επιλέξει στην τύχη την σχολική μονάδα του μαθητή καθώς η παράλειψη σας είναι ότι δεν αναφέρουν αν πρόκειται για την Νέα Πέραμο Καβάλας η την Νέα Πέραμο Αττικής», αναφέρει σε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας ο κ. Ζουμπλιός

 

«Έτσι πολλοί αιτούντες από την κοινότητα μου απορρίφθηκαν καθώς τα παιδιά τους δεν αναγνωρίζονται η τέλος πάντων δεν φαίνονται εγγεγραμμένα σε σχολικές μονάδες (επειδή προφανώς ξανατονίζω εξαιτίας της παράλειψης σας επιλεγούν τυχαία λάθος κοινότητα).

 

Παρακαλώ διορθώστε το λάθος σας και δώστε την επιλογή στους γονείς από την περιοχή της Νέας Περάμου να μπορέσουν ξανά να αιτηθούν», καταλήγει η επιστολή.