Προβλήματα στην πλατφόρμα για τις αιτήσεις του voucher των 200 ευρώ, η οποία «κατέρρευσε» από την αυξημένη ζήτηση, λίγα λεπτά αφότου βρέθηκε σε λειτουργία. 

 

Όσοι επιχείρησαν να μπουν ώστε να κάνουν την αίτησή τους είτε βρέθηκαν σε κενή σελίδα είτε το σύστημα τους... πετούσε εκτός. 

 

Η πλατφόρμα βρίσκεται στον… αέρα από το πρωί της Δευτέρας (5/4) για τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» το οποίο επιδοτεί με voucher 200 ευρώ την αγορά laptop, tablet μαθητές και σπουδαστές

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας άρχισαν οι αιτήσεις επιχορήγησης από τους δικαιούχους του ΑΚύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

 

Το Φυσικό Πρόσωπο που είναι ο Αιτών υποβάλλει την αίτηση εκ μέρους της οικογένειας, εκπροσωπώντας το σύνολο αυτής, και αιτείται τη διαβίβαση των στοιχείων τους από τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημόσιου τομέα. Για την υποβολή της αίτησης απαραίτητοι είναι οι κωδικοί Taxisnet.

 

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. 

 

Οι δύο φάσεις του προγράμματος

 

Αρχικά καταθέτουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

 

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

 

Οι δικαιούχοι - Τα κριτήρια του προγράμματος

 

Δικαιούχοι για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για κάθε τέκνο της οικογένειας (4 έως 24 ετών) είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Όσον αφορά τα κριτήρια:

 

- Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

 

- Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

 

- Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

 

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν επιπλέον αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσουν την αίτησή τους, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.