Οι  ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι από 22.3.2021, μαζί με αυτούς και ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.

 

Με την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των χωματοσωρών που δημιουργήθηκαν από τους χειρωνακτικούς καθαρισμούς που έγιναν από το προσωπικό του έργου, την επιλεκτική κοπή δένδρων, τη συγκέντρωση των διάσπαρτων λιθοσωρών προς διαλογή και επαναχρησιμοποίηση και την αφαίρεση του τελευταίου τμήματος της παλαιάς εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας, η ενοποίηση του χώρου αρχίζει πλέον να είναι ορατή, ενώ ο ανοιχτός ορίζοντας επιτρέπει πλέον την οπτική επαφή με όλα τα ανασκαμμένα μνημεία από  τα περισσότερα σημεία του χώρου.

 

"Ευχαριστίες οφείλονται σε όλο το προσωπικό του έργου που καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, συνέχισε τις εργασίες του, τηρώντας τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, στον ανάδοχο του έργου για την προσεκτική δουλειά του, καθώς και στον κ. Γεώργιο Παυλίδη, χειριστή του εκσκαφέα της Εφορείας, πολύτιμο βοηθό στο έργο μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Καβάλας, Σαυρούλα Δαδάκη.