Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα (11/03) έως την Παρασκευή (15/03) η ανατολική είσοδος (από την πλευρά του θεάτρου) προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων δεν θα λειτουργεί, λόγω εργασιών που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου της εγκατάστασης πυρόσβεσης στον χώρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ενημέρωσε, πως από τη Δευτέρα (26/02) έως και την Παρασκευή (01/03), η ανατολική είσοδος (από την πλευρά του θεάτρου) προς τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, δεν θα λειτουργεί λόγω εργασιών που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου της εγκατάστασης πυρόσβεσης στον χώρο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, είχαν τη Δευτέρα (12/02), συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη, για να συζητήσουν για τα έργα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρο Εμπορίου.

Η καθυστέρηση του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Καβάλας» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καβάλας δεν αποτελεί υπαιτιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, με βάση τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα, εξέδωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδική έκθεσης  «Σουηδοί εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» που εγκαινιάστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, παρουσιάζει την

Την πρόσληψη ενός αρχιτέκτονα μηχανικού προωθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας μέσω ΑΣΕΠ αλλά και την πρόσληψη έξι

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας έκανε γνωστή την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 22 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, που εδρεύει στην Καβάλα του Νομού Καβάλας.

Με την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των χωματοσωρών που δημιουργήθηκαν από τους χειρωνακτικούς καθαρισμούς που έγιναν από το προσωπικό του έργου, την επιλεκτική κοπή δένδρων, τη συγκέντρωση των διάσπαρτων λιθοσωρών προς διαλογή.

Παραδόθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου από το μουσείο του Λούβρου, τα εκμαγεία από ανάγλυφες μαρμάρινες πλάκες που κοσμούσαν ένα πολύ ενδιαφέρον μνημείο της αστικής τοπογραφίας της αρχαίας πόλης της Θάσου, τη λεγόμενη «δίοδο των θεωρών». 

Τέσσερα εκμαγεία από τρεις ανάγλυφες μαρμάρινες πλάκες που κοσμούσαν τη δίοδο των θεωρών της αρχαίας πόλης της Θάσου παρέδωσαν στο αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή.