Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για να μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να αποφανθεί πότε πρέπει να ανοίξει η κάθε δραστηριότητα.

 

Προτεραιότητα είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη.  

 

«Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν "ανάσες" στην κοινωνία», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και συνέστησε υπομονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

 

Ωστόσο, διαχώρισε το πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις από τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξηγώντας πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές, όπως και για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

 

Για το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε πως θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

«Το Ε.Σ.Υ. αντέχει», υποστήριξε η κυβερνητική κεκπρόσωπος, λέγοντας πως η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων - που χθες σημείωσε ρεκόρ - αντικατοπτρίζει την επιδημιολογική εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι ειδικοί καλούνται να αποφασίσουν αν στις 5 Απριλίου θα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο. 

 

Πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων είναι στις 12 Απριλίου.

 

Με αυτό το σενάριο τα μαθήματα δια ζώσης θα διαρκέσουν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις διακοπές του Πάσχα.