Με λίγα άτομα εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, ο Δήμος Παγγαίου τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ελευθερούπολη. 

 

"Σήμερα γιορτάζουμε και κοιτάμε πίσω με δέος, σεβασμό  και ευγνωμοσύνη! Σήμερα, τιμούμε τους γνήσιους, ρομαντικούς πατριώτες που σε αντίξοες συνθήκες και σε ώρες κρίσιμες, είχαν την έμπνευση, την πίστη και το κουράγιο να ενωθούν  και να  ορθώσουν το ανάστημά τους για την ελευθερία του Έθνους!  Στους σημερινούς περίεργους καιρούς, υποκλινόμαστε ευλαβικά, γεμάτοι ευγνωμοσύνη αποδίδοντας φόρο τιμής μπροστά στα ηρωικά τους κατορθώματα.

 

 

 Τους χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη όχι μόνο για τον ηρωισμό τους, αλλά και για το αέναο παράδειγμά τους, πως ο λαός μας, όταν λειτουργεί με ομοψυχία καταφέρνει να πετύχει κάθε νίκη με όπλα τις ακατάλυτες αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα  σήμερα με  περηφάνια, αισιοδοξία και σιγουριά μπορούμε να στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον.  

 

Ας “κλείσουμε” μέσα στην ψυχή μας την Ελλάδα και θα αισθανθούμε μέσα μας να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου (Διονύσιος Σολωμός). 

 

Οφείλουμε να αγαπήσουμε αυτή τη χώρα όπως της αρμόζει και να ξαναπιστέψουμε στην αξία της με μπροστάρηδες τους νέους μας!  Η ζωή, μας οδηγεί  πολλές φορές σε προορισμούς που επιθυμούμε, μέσα από όνειρα και φιλοδοξίες. Όμως τα όνειρα για να γίνουν πραγματικότητα, θέλουν θυσίες και αγώνες. Από τέτοιους αγώνες ήξερε πολύ καλά ένας από τους ήρωες της επανάστασης του 1821, ο “Γέρος του Μωριά” που με την φράση του: Το -“αν” εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δε φύτρωσε- θα μας υπενθυμίζει πάντα πως οι πράξεις  καθορίζουν  την πορεία μας και όχι οι  υποθέσεις. Χρόνια πολλά!", αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμος Παγγαίου.

 

Δείτε Φωτογραφίες: