Στη σκιά των μέτρων κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

 

Το πρωί της της Πέμπτης (25/3) τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από επισήμους. 

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης

 

Ξέχασε η κυβέρνηση την Καβάλα; 

 

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε ότι κατά την κατάθεση στεφάνων δεν… εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση, αν και έδωσε το παρών ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης αλλά το όνομά του δεν ήταν στη σχετική λίστα.

 

Πάντως κατά την ενημέρωση τις προηγούμενες για την διαδικασία της τελετής υπήρχε σχετική αναφορά:

 

«Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄1119/22.03.2021 άρθρο μόνο σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας» θα πραγματοποιηθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧΤΘΜ και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων».

 

Σε ερώτηση από εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης προς τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, γιατί δεν κατέθεσε στεφάνι απάντησε χαρακτηριστικά: «Ρωτήστε τον κ. Αντωνιάδη». 

 

Δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο από τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καβάλα: