"Όταν οι σουπιές θέλουν να κρυφτούν, θολώνουν το νερό πετώντας μελάνι", αυτό αναφέρει ο επικεφαλής της "Περιφερειακής Σύνθεσης" Χριστόδουλος Τοψίδης με αφορμή την ανακοίνωση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου για την μη επιστρεπτέα (δες ΕΔΩ). 

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο Χριστόδουλος Τοψίδης: 

 

"Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Την ίδια τακτική φαίνεται ότι υιοθέτησε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, που ξόδεψε μεγάλη ποσότητα «ψηφιακής» μελάνης για να πείσει ότι η Περιφερειακή Σύνθεση έχει ευθύνη στην αποτυχία του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων, που ο ίδιος εμπνεύστηκε. Αλλά, φυσικά δεν τα κατάφερε. 

 

Η ανακοίνωση του βρίθει ψευδών και ανυπόστατων ισχυρισμών με μόνο στόχο την δημιουργία εντυπώσεων τις οποίες θέλει να εκμεταλλευτεί γιατί έτσι πιστεύει ότι θα καταφέρει να ξεγλιστρήσει από το αδιέξοδο που δημιούργησε ο ίδιος για τον εαυτό του. 

 

Η Περιφερειακή Σύνθεση δεν τον ακολουθεί στον πολιτικό κατήφορο που έχει βάλει ο ίδιος τον εαυτό του. Αντίθετα, προσπάθησε να τον σώσει, υποδεικνύοντας του το ανάχωμα της νομιμότητας, αλλά ακόμη και τότε ο κος Μέτιος επέλεξε να αδιαφορήσει και να συνεχίσει να διολισθαίνει, παρασύροντας μαζί του όλους και όλες, όσοι πίστεψαν στα ψέμματα του. 

 

Όμως, στην πολιτική δεν κρινόμαστε ούτε για τις προθέσεις, ούτε για τα λόγια, ούτε για τη μεγάλη μας φαντασία. Στην πολιτική κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα είναι πολύ συγκεκριμένο: Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση του προγράμματος, οι μισές από τις 22.300 αιτήσεις δεν έχουν εξεταστεί καν και από τις μισές που εξετάστηκαν βαίνουν προς άμεση πληρωμή περίπου 150. Δηλαδή μόλις το 1.5% επί του συνόλου! 

 

Μετά από αυτό, τι μένει να σχολιάσουμε; Θα πούμε απλώς ότι για άλλη μία φορά ο Περιφερειάρχης εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής".