Για το άνοιγμα της Νυμφαίας, τον ρόλο της Περιφέρειας, το πλήγμα τους ξενοδόχους και το στόχο για το ερχόμενο καλοκαίρι μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης στον KavalaNews 102.8 λέγοντας ότι «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βοηθηθούν για να αντέξουν».

 

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να βοηθηθούν για να αντέξουν»

 

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι μετάβαση προς το καλύτερο. Στόχος είναι οι διπλάσιοι τουρίστες από το 2020 αλλά πάλι θα είναι οι μισοί του 2019. 

 

Οι ξενοδόχοι δανειστήκαμε για να λειτουργήσουμε πέρσι. Βάζουμε πλάτη για να βοηθήσουμε να επανέλθει ο τουρισμός. 

 

Με πληρότητας 30-40% που περιμένουμε φέτος, οι επιχειρήσεις μας δεν είναι βιώσιμες. Θα πρέπει να βοηθηθούν για να αντέξουν». 

 

Η προετοιμασία 

 

«Προετοιμαζόμαστε δυνατά και για τις επόμενες χρονιές. Πρέπει να το βλέπουμε σαν σύνολο. Όσο καλύτερα και να δουλέψουμε φέτος, δεν θα είναι ικανοποιητικό, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στις παλιές μας πωλήσεις. Ο τουρισμός αποτελεί τεράστιο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας κι αν δεν δουλέψει θα έχουμε πρόβλημα», είπε ο κ. Παρασχούδης.  

 

Το άνοιγμα της Νυμφαίας 

 

«Το άνοιγμα είναι απαραίτητο για να έχουμε οδικό τουρισμό, κάτι που είναι απαραίτητο. Φέτος προσπαθούμε όλους τους αρμόδιους να τους πείσουμε ότι πρέπει να ανοίξουν όλοι μεθοριακοί σταθμοί. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν. Θα εξαρτηθεί και από τα υγειονομικά δεδομένα

 

Αν η κυβέρνηση πει “ναι” αλλά με προϋποθέσεις, η Περιφέρεια πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί. Να υπάρχουν οι εγκαταστάσεις στις οποίες θα γίνονται έλεγχοι και διευκολυνθεί η είσοδος των επισκεπτών» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.