Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος έδωσε αναλυτικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Στόχος είναι μέσα στον Μάρτιο, προς το τέλος, να ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο, τον Απρίλιο οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης, ενώ τον Μάιο, που θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60, ανοίγει σταδιακά και ο τουρισμός.  

 

«Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει και να ανοίξει κανονικά με κανόνες και με ασφάλεια πριν από το τέλος Μαρτίου, εφόσον, φυσικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και εφόσον το εισηγηθεί θετικά η επιτροπή. Ο σχεδιασμός είναι πριν από το τέλος του μήνα να ανοίξουν και τα σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια» ανέφερε. 

 

Στη συνέχεια αφού υπογράμμισε ότι  προχωρώντας οι εμβολιασμοί στην κατηγορία των πολύ ευπαθών και με τις αυξημένες παραδόσεις εμβολίων τον Απρίλιο θα μιλάμε από άλλη βάση. Έτσι μέσα στον Απρίλιο δύναται να ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.  Μετά τον Μάιο να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό» σημείωσε.

 

«Η επόμενη μέρα δεν πρόκειται να αργήσει», τόνισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας, όμως επισήμανε ότι τώρα διανύουμε το τελευταίο και δυσκολότερο μίλι του μαραθωνίου.