Αγανακτισμένοι με τα μέτρα «ακορντεόν» αλλά και με το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown είναι οι επιχειρηματίες της Καβάλας, βλέποντας ότι δεν είναι το λιανεμπόριο αυτό που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά η λήψη λάθος μέτρων.

 

«Ένα ακόμα lockdown θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στο επιχειρειν της χώρας. Δυστυχώς πολλοί νομοί είναι στα κόκκινα. Δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο. Ξέρουμε ότι η εστίαση, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα έκλεισαν εδώ και μήνες, αλλά τα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία συνεχίζουν την εξάπλωση της πανδημίας και όχι στη πρόληψή της. Το πρόβλημα δεν είναι το μέρος αλλά η συμπεριφορά στο μέλλον, είπε στον KavalaNews 102.8 ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης. 

 

Ο κ. Κελγιώργης τόνισε επίσης ότι δεν γίνονται σωστοί έλεγχοι, ενώ σημείωσε πως για ότι συμβαίνει την πληρώνει το λιανεμπόριο

 

«Δεν μπορεί να είναι τα πάντα γεμάτα, πλατείες, μέσα μεταφοράς, να γίνονται πορείες, και όλα αυτά να τα πληρώνει το λιανεμπόριο. Το δίλημμα μας δεν είναι λιανεμπόριο ή δημόσια υγεία, το δίλημμα που πρέπει να κοιτάξει η Πολιτεία είναι κλειστό λιανεμπόριο κι όλοι οι υπόλοιποι ανεξέλεγκτοι σε πλατείες, παγκάκια, και πλατείες. Γιατί να γίνεται αυτό».