Τα προβλήματα στο λιανεμπόριο που άφησε η πανδημία του κορωνοϊού ακόμα δεν έχουν μετρηθεί. Μπορεί στην Καβάλα η αγορά να είναι ανοιχτή ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν και θα φανούν τους επόμενους μήνες, ενώ κυριαρχεί το αίσθημα της αβεβαιότητας

 

«Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν» 

 

«Είναι μεγάλο το διάστημα που είμασταν κλειστά. Δεν αντέχουν οι επιχειρήσεις γιατί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσο αφορά στοκ, η κίνηση είναι σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το πρόβλημα θα φανεί όταν θα μπούμε στη λεγόμενη κανονικότητα», είπε στον KavalaNews 102,8 o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

 

«Μετά τις αναστολές που έχουν δοθεί σε διάφορα οικονομικά ζητήματα, φορολογικά κ.α. εκεί θα βγει το μεγάλο πρόβλημα, όταν θα δούμε το λογαριασμό». 

 

Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου η πρώτη εβδομάδα ήταν ικανοποιητική, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς. Έπειτα η κίνηση μειώθηκε και οι λόγοι μπορεί να ήταν οικονομικοί, η αβεβαιότητα και η ψυχολογία. 

 

«Ο Μάρτιος ήταν πάντα ο μεταβατικός μήνας κατά τον οποίο προχωρούσαμε σε παραλαβές. Με τόσο μεγάλο διάστημα κλειστά υπάρχουν δυσκολίες. Υπάρχει αβεβαιότητα και στους συναδέλφους και οφείλουμε να προχωρήσουμε», λέει ο κ. Λεμονίδης.  

 

Επίσης η παράταση των εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους της αγοράς.