Προχωρούν οι εργασίες στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο σημείο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. Όπως είπε ο δήμαρχος Καβάλας στα τέλη Απριλίου αναμένεται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία και θα είναι διπλής κατεύθυνσης. 

 

«Με τους ρυθμούς που προχωράει το έργο, μέχρι τέλος Απριλίου ο δρόμος θα δοθεί σε διπλή κυκλοφορία. Θα “ανασάνει” η περιοχή στη Σαππαίων, στη Βάσσου και στην Κολοκοτρώνη», είπε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

 

Επίσης ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι θα γίνουν και παρεμβάσεις στο οδόστρωμα των παραπάνω οδών που έχουν "ταλαιπωρηθεί". 

 

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε σε κάποια από τα έργα που δρομολογούνται για τον Δήμο: 

 

Πολεοδομικό σχέδιο – Χάνονται επενδύσεις 

 

«Το Πολεοδομικό σχέδιο είναι του 1980. Πολλές επενδύσεις και ιδιωτικά κτίρια κάποιος επιχειρηματίες προσκρούουν πάνω στο πολεοδομικό. Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν. Ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο είναι πρώτιστης σημασίας αν θέλουμε να υπάρχει ανάκαμψη και εξυπηρέτηση του πολίτη», είπε ο δήμαρχος Καβάλας.

 

Λίφτινγκ στην κεντρική πλατεία

 

«Έγινε λίφτινγκ στην πλατεία. Είναι προσωρινό. Για τα επόμενα δύο χρόνια. Έχουμε μπει στο πράσινο ταμείο. Θα γίνει προμελέτη της πλατείας και μετά οριστική για να μπορέσουμε να τη χρηματοδοτήσουμε», σημείωσε ο κ. Μουριάδης.

 

Για κεντρική πλατεία της Καβάλας αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ιακωβίδης. «Η φιλοδοξία μας είναι η επέμβαση αυτή να συνδυαστεί και με την επέμβαση στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και ελπίζουμε σύντομα και στην πλατεία Καπνεργάτη ώστε ο πυρήνας του κέντρου της πόλης μας να αποκτήσει νέα πνοή». 

 

Στον Αμυγδαλεώνα άρχισε η αναβάθμιση της πλατείας και η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της περιοχής. 

 

«Γίνεται προσπάθεια για αναπλάσεις στη Δημοτική Ενότητα των Φιλίππων. Θα γίνουν σε Ζυγός , Κρυονέρι, Λυδία, σχεδόν σε όλες τις κοινότητες. Περιμένουμε έγκριση από πράσινο ταμείο για παιδικές χαρές και επικεντρωθούμε και σε παιδικές χαρές και μέσα στην πόλη», είπει ο Θόδωρος Μουριάδης

 

Η… αγωνία για τα σχολεία

 

Υπάρχει αγωνία από τους γονείς για τη συντήρηση σχολεία. Τα σχολεία πέρασαν στους δήμους το 2010 σε κακή κατάσταση. Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την εποχή Σιμιτσή και Τσανάκα και συνεχίζεται είναι πολλά από τα συγκροτήματα να μπουν στο ΕΣΠΑ. 

 

Αργούν λόγω… μη επιστρεπτέας

 

"Για το λύκειο των Κρηνίδων, υπάρχει μεγάλη πίεση. "Είχε γίνει μελέτη επί Τσανάκα, υπήρχαν προβλήματα ιδιοκτησίας, αυτά λύθηκαν με δικαστική απόφαση και κατατέθηκε για ενεργειακή αναβάθμιση" τόνισε ο δήμαρχος. 

 

"Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια είπαμε ότι θα το βάλουμε σε επόμενη πρόσκληση προγράμματος. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις του κ. Μέτιου αλλά έχει το μεγάλο θέμα της μη επιστρεπτέας που πρέπει να δώσει στις επιχειρήσεις κι έτσι υπάρχουν καθυστερήσεις σε κάποιες από τις εντάξεις". 

 

«Ο Δήμος δεν έχει μαγικό ραβδάκι. Με βάση τα χρήματα που υπάρχουν, γίνονται και οι παρεμβάσεις. Να μην ανησυχούν οι γονείς», είπε κ. Μουριάδης.