Ιδιαίτερα σημαντική φαίνεται να είναι η μεταβολή του καιρού από την Παρασκευή και ειδικότερα το Σαββατοκύριακο με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη πτώση του υδραργύρου σε άκρως χειμερινά επίπεδα.

 

Πιο αναλυτικά η είσοδος της ψυχρής αέριας μάζας στην χώρα μας δείχνει να ξεκινάει σταδιακά από αργά το βράδυ της Πέμπτης ενώ βαθμιαία η πτωτική πορεία της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί μέσα στην Παρασκευή.

 

Το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή θα έχουμε περαιτέρω πτώση ενώ σε αρκετές, κυρίως ηπειρωτικές περιοχές, θα επικρατήσει ολικός παγετός με την θερμοκρασία να διατηρείται όλο το 24ωρο κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δείχνουν να έχουν σημαντική διάρκεια και να διατηρούνται τουλάχιστον για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα!

 

Όσον να αφορά τις πιθανές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο και κατά πόσο η περιοχή μας θα επηρεαστεί από αυτές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες διότι μέχρι αυτή την στιγμή η προγνωσιμότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

 

Ο παρακάτω χάρτης απεικονίζει τις θερμοκρασίες στην στάθμη των 850 hPa (περίπου 1500μ υψόμετρο) την Κυριακή 14/2/2021 Πηγή: Ευρωπαϊκό Μοντέλο Πρόγνωσης Καιρού.

 

πηγή: meteokav