Ως θέμα στο Συμβούλιο Κοινότητας Καβάλας το οποίο θα συνεδριάσει διαδικτυακά την Παρασκευή θα τεθεί η μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευθέρης Αθανασιάδης». 

 

Πολλοί θέλουν να συνδέσουν την παραπάνω σκέψη-πρόταση με την δήλωση του Καβαλιώτη και Θάσιου στην καταγωγή Βασίλη Βασιλικού στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο οποίος σχολίασε την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα: 

 

«Ενας τρομοκράτης που παραδίνεται αυτόκλητος στην έδρα της Αστυνομίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμα και στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σιμενόν ή της Αγκάθα Κρίστι.

 

Δεν είναι ακόμα σύνηθες ο ίδιος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, όπου τα πρώτα χρόνια τα περνά στην πλήρη απομόνωση, να φτάσει στο σημείο, λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα (και του βιβλίου που εξέδωσε για την περιπέτειά του πριν από μερικά χρόνια) να τύχει μιας προσωπικής δικαίωσης από την πολιτεία, με την πενθήμερη διαμονή του στο σπίτι της οικογένειάς του ανά εξάμηνο και την πάντα στη μέρα και την ώρα ακριβώς της επιστροφής του στο κελί.

 

Πρόκειται για τον Κουφοντίνα που εδώ και 28 μέρες διαμαρτύρεται, ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους» δήλωσε ο Βασίλης Βασιλικός. 

 

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 την Παρασκευή (13/2).