Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχωρά στη σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας μετά από σχετική πρόσκληση που απευθύνει στις τρεις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε Καβάλα και Θάσο.

 

Η πρόσκληση αφορά τις περισσότερες ναυτιλιακές εταιρίες της χώρας προκειμένου όπως αναφέρει το Υπουργείο οι πλοιοκτήτες να ανταποκριθούν στις συγκοινωνιακές ανάγκες για την ομαλοποίηση της σύνδεσης των νησιών με τη στεριά αλλά και μεταξύ τους. Η σύμβαση έχει διάρκεια μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 

 

Το Υπουργείο επιδοτεί πέντε δρομολόγια την στη γραμμή Λιμένας – Κεραμωτή με το ποσό των 3.000 ευρώ το καθένα χωρίς το ΦΠΑ. Δύο δρομολόγια ημερησίως αντιστοιχούν στην εταιρεία Κοινοπραξία συμφερόντων Μητσόπουλου, δυο στην εταιρεία ΑΝΕΘ – Χαριτόπουλος και ένα στην εταιρεία Όσιος Δαυίδ συμφερόντων Φιλιάγκου.

 

Για τη γραμμή Πρίνος – Καβάλα το Υπουργείο επιδοτεί ένα δρομολόγιο την ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Στις 7:15 από τον Πρίνο και επιστροφή από την Καβάλα στις 14:00. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 4.000 ευρώ ανά δρομολόγιο με επιστροφή χωρίς το ΦΠΑ. Το διάστημα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η Όσιος Δαυίδ θα εκτελέσει 4 δρομολόγια, 6 η ΑΝΕΘ και 5 η Κοινοπραξία.

Κάτια Γιαννουκάκου