Με μία αιχμηρή δήλωση προς πολλές κατευθύνσεις ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης τονίζει την ανάγκη που έχει ο κλάδος του λιανεμπορίου να παραμείνει ανοιχτός. «Προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές των δύο lockdown.Παρακολουθούμε την ανεξέλεγκτη ή άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους, όπως επίσης βλέπουμε να συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων», τονίζει. 

 

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες μίας έντονης φημολογίας περί νέου περιορισμού της λειτουργίας των καταστημάτων. Εμεις λοιπόν οι μικρές επιχειρήσεις τοποθετούμαστε με σοβαρότητα, όπως άλλωστε αρμόζει στην μακρόχρονη πορεία μας.

 

Προσπαθούμε σε αυτές τις δύο εβδομάδες να επουλώσουμε τις πληγές των δύο lockdown και μιας πολύ δύσκολης ενδιάμεσης περιόδου. Παρακολουθούμε παράλληλα την ανεξέλεγκτη ή άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους, όπως επίσης βλέπουμε να συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων» τονίζει στην ανάρτησή του ο Βασίλης Λεμονίδης

 

«Λοιπον, πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι το εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, είναι ο κλάδος που αποτελείται από χιλιάδες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ο οποίος συντηρεί εκατομμύρια οικογένειες και έχει επιδείξει απόλυτη υπευθυνότητα και πειθαρχία κατά την διάρκεια της λειτουργίας του, πειθαρχώντας σε όλα τα υγειονομικά μέτρα.

 

Όλοι οι υπεύθυνοι που παίρνουν τις αποφάσεις έχουν πει δημόσια, άλλωστε, ότι το λιανεμπόριο είναι ο ασφαλέστερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση οι εμπορικές αγορές των μικρών αστικών κέντρων δεν είναι το ίδιο με λίγους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας και λιγοστών άλλων πόλεων. Εικόνες που κάποιοι δείχνουν στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ταυτίζονται επ’ ουδενί με την τάξη και την εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνται στις μικρές αγορές, όπως εν προκειμένου στην πόλη μας στην ΚΑΒΑΛΑ.

 

ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ.......ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ.....ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ!!!”, καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.