Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (18/1) τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη τη χώρα, σήκωσαν ρολά υποδέχθηκαν τους πελάτες.

 

Για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του λιανεμπορίου, ο επιχειρηματικός κόσμος δηλώνει ικανοποιημένος και καθώς διανύουμε τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο, έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι εκπτώσεις που θα γίνουν θα είναι μεγάλες, προκειμένου να μην πάει χαμένη αυτή η περίοδος.  Σημειώνεται ότι στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός» (click away).

 

«Είχε κινητικότητα η αγορά. Υπήρξαν και πολλές ανάγκες αυτό το δίμηνο που ήμασταν κλειστά. Δεν παύει κάποια πράγματα να πωλούνται με φυσική παρουσία. Μέρα με τη μέρα θα βρούμε τον βηματισμό μας. Αν δεν είχαμε κλείσει και συνεχιζαμε με το click away, σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Είμαστε στην καρδιά της εκπτώσεων και είναι καλή συγκυρία για το άνοιγμα των καταστημάτων. Οι καταναλωτές είναι χαρούμενοι που ανοίξαμε, ενώ τηρούμε όπως και τηρούσαμε όλα τα μέτρα υγιεινής», είπε στο KavalaNews.GR ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης

 

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)» ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

 

Δείτε Φωτογραφίες: