Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στην Π.Ε. Καβάλας από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (13/1) στο Δημαρχείο Καβάλας.

 

Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταυρού Κιβράκη και εκπροσώπων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Καβάλας.

 

Τα μέτρα του Δήμου Καβάλας

 

Το πρωί της Τρίτης (12/1) οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καβάλας προχώρησαν στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την άμεση διευθέτηση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από το ενδεχόμενο χιονόπτωσης, καθώς επίσης και στον εφοδιασμό των συνοικιών της πόλης και των κοινοτήτων με μεγάλες ποσότητες αλατιού αποχιονισμού.

 

Πρόγνωση καιρού

 

Από την Τετάρτη (13/1), σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια, όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

 

Το βράδυ της Τέταρτης, όπως προκύπτει από τα προγνωστικά στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι υπεύθυνοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, θα χιονίσει στις ορεινό όγκο της Καβάλας, ενώ δεν αποκλείεται το πρώτο κύμα του χιονιά να πλήξει λίγες ώρες αργότερα και τις πεδινές περιοχές. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

 

- ΚΑΒΑΛΑ 2513 500381- 382

 

- ΚΡΗΝΙΔΕΣ  2513 502500 - 517