Μεταθέτει κατά ένα μήνα την έναρξη της τουριστικής σεζόν του 2021 ο φινλανδικός tour operator Aurinkomatkat. Έτσι, η θερινή περίοδος πάει πίσω για ένα μήνα τουλάχιστον σε Θάσο, Κω, Ζάκυνθο και Σκιάθο.  

 

Σύμφωνα με το money-tourism, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το  Aurinkomatkat προσαρμόζει την καλοκαιρινή του χωρητικότητα και ακυρώνει τις αναχωρήσεις του Μαΐου προς την Κω. Η έναρξη της σεζόν θα αναβληθεί έως τις 5 Ιουνίου και το επιτελείο του tour operator ελπίζει ότι θα είναι η τελευταία αλλαγή και ότι θα μετά θα υπάρξει επιστροφή στις κανονικές λειτουργίες. 

 

Αντίστοιχα θα “μετακινηθούν” και οι συμφωνηθείσες προπληρωμές. Πρέπει να τονισθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγορά για τον φινλανδικό tour operator, με τα Χανιά να έχουν την “πρωτοκαθεδρία”, ενώ σημαντικό όγκο τουριστών έχουν Ρόδος, Κως και Ζάκυνθος. 

 

H περίοδος διακοπών της Σκιάθου ξεκινά στις 3 Ιουνίου. 

 

Η περίοδος διακοπών της Θάσου ξεκινά στις 5 Ιουνίου

 

Η περίοδος διακοπών της Ζακύνθου ξεκινά στις 2 Ιουνίου. 

 

Ακόμη ο Aurinkomatkat ακύρωσε όλα τα πακέτα σε ξένους προορισμούς, η ημερομηνία αναχώρησης των οποίων θα ήταν από 1 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου 2021. 

 

Επιπλέον, ακυρώνει ταξίδια στη Γκραν Κανάρια και την Τενερίφη καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου, ενώ έχει ακυρώσει στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό με ημερομηνίες αναχώρησης στις 28 Φεβρουαρίου 2021 ή πριν. 

 

Ακόμη, τα ταξίδια που ξεκινούν την ή μετά την 1.4.2021 θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες και θα υπόκεινται σε πιο ευέλικτους όρους για αλλαγή και ακύρωση. 

 

Στις αρχές Μαρτίου η εταιρία θα αξιολογήσει τις δυνατότητες υλοποίησης των περιηγήσεων Aurinkomatka του Απριλίου στη Μαδέρα, στην Κόστα ντελ Σολ, στην Αλάνια (πτήση Gazipasa), στη Ρόδο και στην Κρήτη.