Σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές. 

 

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, όλα είναι έτοιμα έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία του voucher 200 ευρώ για να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ οι μαθητές.

 

Το νέο πρόγραμμα που έχει προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ, των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζει voucher αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (τάμπλετ, λάπτοπ, desktop).

 

Οι δικαιούχοι για το voucher 200 ευρώ

 

Ο εκτιμώμενος αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

 

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

 

Το πρόγραμμα στοχεύει στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

 

Οι δικαιούχοι του voucher 200 ευρώ με παραδείγματα

 

- Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

 

- Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ

 

- Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ

 

- Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ