Για την ανάγκη να υποβληθούν όλοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θάσου σε rapid test για κορωνοϊό με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων στις 11/1, αλλά και για τεστ που πρόκειται να γίνουν στους κατοίκους του νησιού, ενημερώνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο: 

 

1. Ο Δήμος Θάσου εφοδίασε το Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ με τον απαραίτητο αριθμό rapid tests .

 

2. Τροποποιήθηκε η προγραμματισμένη δράση της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ προκειμένου τη Δευτέρα 11/01/2021 να βρίσκεται στο χώρο του "ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ" από τις 07.30 μέχρι 09.00 για τον έλεγχο των εκπαιδευτικών Ποταμιάς-Παναγίας και Λιμένα. 

 

Στη συνέχεια η κινητή μονάδα θα μεταβεί για προγραμματισμένους προληπτικούς ελέγχους στο χώρο της κοινότητας του Θεολόγου  ( από 10.30 μέχρι 13.30). Εκεί μπορούν να ελεγχθούν και όσοι Εκπαιδευτικοί της Θάσου το επιθυμούν. 

 

Την επόμενη ημέρα η κινητή μονάδα θα βρίσκεται για ελέγχους και πάλι στη Ν. Θάσο στο χώρο του  Περιφ. Ιατρείου του Ποτού.

 

3. Παράλληλα οι Εκπαιδευτικοί των περιοχών Ραχωνίου-Πρίνου-Σωτήρος-Καλλιράχης μπορούν τη Δευτέρα 10.00-12.00 να προσέρχονται χωρίς άλλο ραντεβού στο Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ για διενέργεια  tests. Τις υπόλοιπες μέρες μέσω της εφαρμογής testing.gov.gr μπορούν να προσέρχονται άπαντες με ραντεβού.

 

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 14/01/2021 η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται από τις 09.30 στο χώρο του Περιφ.Ιατρείου Καλλιράχης.

 

4. Οι μαζικοί προληπτικοί έλεγχοι στη Θάσο θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν.