Έτοιμα να ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου είναι τα σχολεία της Θάσου σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση: «Τη Δευτέρα, 11/01/2021, με απόφαση της Κυβέρνησης, ύστερα και από εισήγηση της Επιτροπής των  επιδημιολόγων, επαναλειτουργούν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί! Οποιαδήποτε επανέναρξη δραστηριότητας επιβάλλει μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας! 

 

Επιβάλλεται πιστή τήρηση των μέτρων και εφαρμογή των οδηγιών των ειδικών. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ΟΛΟΙ πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί,  εντός και εκτός σχολικού ωραρίου! 

 

Τα σχολεία μας είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές μας.

Εύχομαι καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και υπαλλήλους καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID 19 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, η ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ, η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ την τροφοδοτούν και την ενισχύουν σε βάρος του συνόλου της κοινότητας».

 

Rapid tests για τους εκπαιδευτικούς 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Δήμος Θάσου έχει διαθέσει στο Κέντρο Υγείας Πρίνου rapid tests, προκειμένου, σε συνεργασία με το ΚΥ και την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, να πραγματοποιούνται tests σε όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και ειδικότερα στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται από περιοχές εκτός Θάσου, ενημερώνοντας σχετικά και τις σχολικές μονάδες. Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Υγείας Πρίνου στο τηλέφωνο 2593 350000.