Σχολεία άνοιγμα

Όσον αφορά στα κενά διδακτικού προσωπικού είπε πως υπάρχουν κάποια τα οποία προέκυψαν ξαφνικά. Την Τετάρτη είπε θα δοθεί λίστα των κενών στο Υπουργείο και θα ζητηθεί η κάλυψή τους από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να ευχηθώ στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους καθηγητές και στους δασκάλους και φυσικά στους γονείς, καλή δύναμη, υγεία και μία χρονιά γεμάτη με μορφωτικά εφόδια.

Το επιτελικό αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων θέτει ευθέως σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων/κηδεμόνων τους, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

Έτοιμα να ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου είναι τα σχολεία της Θάσου σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση. 

Τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη πήγαν να συναντήσουν το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Ελευθερούπολης στο Δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους σχετικά με τη διαχείρηση της πανδημίας στα σχολεία.

Με την αφορμή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου, επισκέφτηκε σχολεία της περιοχής. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχολεία της Θάσου δεν αποτελούν την εξαίρεση

Με αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, των καθηγητών και των λοιπών παρευρισκόμενων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου η τελετή Αγιασμού σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Παγγαίου.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και τις πλατείες λόγω της αντιμετώπισης και του χειρισμού των περιστατικών με COVID-19. Για μας το μεγαλύτερο χειροκρότημα και εύσημο είναι να μην ξανανοσήσει και να μην κινδυνεύσει δυνατόν κανένας συμπολίτης μας.

Με μάσκες και αποστάσεις βρήκε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς τους μαθητές στο νομό Καβάλας. Οι μαθητές έφτασαν στα σχολεία στις 8:15 το πρωί ενώ ο αγιασμός έγινε σταδιακά μετά τις 10:00 στην κάθε τάξη ξεχωριστά

"Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα σταθώ δίπλα στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για να παλέψουμε μαζί ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία και την απρόσκοπτη μαθησιακή εμπειρία των παιδιών". 

"Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκεφθήκαμε σχολεία του Δήμου Καβάλας, για να διαπιστώσουμε από κοντά το επίπεδο προετοιμασίας τους ως προς την καθαριότητα των χώρων και την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό" επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η παράταξη "Ο τόπος της ζωής μας".

Η έναρξη του σχολικού έτους βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα αρκετά προβληματισμένη καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι ήδη σε εξέλιξη και οι απαντήσεις του Υπουργείου στα ερωτήματά μας, που αφορούν κυρίως στη διασφάλιση της υγείας, ασαφείς και ανεπαρκείς

Ωστόσο, και παρότι η έναρξη μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς.