Οι εικόνες συνωστισμού έξω από εκκλησίες σε περιοχές της χώρας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα παρά το lockdown τα κρούσματα είναι αυξημένα, προκαλούν ανησυχία για την πορεία τη πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μετά την εορταστική περίοδο. 

 

Αρκετοί γιατροί τονίζουν ότι το επόμενο 15νθήμερο είναι ιδιαίτερο κρίσιμο με την άρση του lockdown να απομακρύνεται. Είναι βέβαιον, πλέον, ότι οι ειδικοί θεωρούν δεδομένη την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

«Όλα είναι απλά μαθηματικά. Όσο δεν προσέχουμε, θα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν προσέξαμε. Παρατηρήσαμε φαινόμενα συνωστισμού τις ημέρες των εορτών. Βρίσκουμε τρόπους να καταστρατηγήσουμε τις κείμενες διατάξεις. Φοβάμαι ότι θα πάμε λίγο πίσω όσο δεν προσέχουμε. Όσο ξεφεύγουμε θα το βρίσκουμε μπροστά μας. Ο,τι κάνουμε αποτυπώνεται. Μετά από 10-15 μέρες θα δούμε τι κάναμε την πρωτοχρονιά. Η καλοκαιρία έπαιξε τον ρόλο της αυτές τις μέρες. Ήταν κομβικές μέρες που είχαμε πολύ καλό καιρό και ο κόσμος βγήκε έξω», είπε στο KavalaNews.GRο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και πενυμονολόγος, Αλέξης Πολίτης.  

 

Για τα σχολεία

 

«Τα παιδιά δε νοσούν πολύ, δεν μεταδίδουν πολύ κι έχουν ανάγκη από κοινωνικοποίηση. Ζουν σε έναν virtual κόσμο με κινητά και tablet. Η εποχική προτεραιότητα πρέπει να είναι το άνοιγμα των σχολείων, σε συνδυασμό με την διασφάλιση της υγείας», επισημαίνει ο κ. Πολίτης. 

 

Όλα τα παραπάνω την ώρα που ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή της οι εποχική γρίπη στην Ελλάδα.