Την Δευτέρα (3/1) έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής 152 για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών κοινοχρήστων χώρων, όπως είχε εισηγηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, για τις επιχειρήσεις του εμπορικού Συλλόγου και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

 Η κοινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και του Σωματείου Καφεζυθοπωλών: 

 

"Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την έκδοση της υπ’αριθ.38/2020 απόφασης της Επιτροπής αρθ.152 του Ν.3463/2006. Η απόφαση αυτή, αποτελεί μεγάλη δικαίωση συνεχών προσπαθειών του Δήμου Καβάλας, του Σωματείου μας, και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, καθώς επιβεβαίωσε το κύρος της 239/25.06.2020 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας . 

 

Με τη συγκεκριμένη ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό μας Συμβούλιο, απαντώντας στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Καφεζυθοπωλών  και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ενέκρινε την πλήρη απαλλαγή των εμπορικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου οικονομικού έτους 2020, προσφέροντας ανάσα στήριξης στις επιχειρήσεις του Δήμου μας, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη μάστιγα της πανδημίας . 

 

Η  συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής αρθ.152, ήλθε μετά από συνεχείς προσφυγές του Δήμου Καβάλας, με τις οποίες πέτυχε ν’ ανατρέψει διαδοχικές ακυρωτικές αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είχαν προηγηθεί. 

 

Στην προσπάθειά του αυτή ο Δήμος Καβάλας είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Σωματείου μας καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι με το σωστό συντονισμό και συνεργασία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπρόσωποι της αγοράς, μπορούν να επιτύχουν και τους δυσκολότερους στόχους".