"Παρόλο που οι Συνάδελφοι τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού, ο καθημερινός αγώνας που δίνουν έχει σαν συνέπεια, κάποιοι εξ αυτών, να έχουν προσβληθεί δημιουργώντας επιπλέον κινδύνους, τόσο για τη εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και την κοινωνία στην οποία ζούμε", αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. 

 

Αναλυτικά η επιστολή των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, τον Διοικητή ΕΟΔΥ, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε., τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και τους Δήμαρχους  Περιφέρειας Α.Μ.Θ: 

 

"Με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή μας και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο, την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υποβληθούν οι εργαζόμενοι σε Δημόσιες Υπηρεσίες και ειδικά όσοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, σε test covid. Λόγω της αυξημένης διασποράς σε όλη την επικράτεια αλλά και των πολλών κρουσμάτων που έχουμε σε εργαζομένους του Δημόσιου Τομέα. Πιστεύουμε ότι κάθε υπηρεσία θα έπρεπε να μεριμνήσει για την διενέργεια των rapid test στο προσωπικό της.

 

Ασπαζόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει διατίμηση στα test covid. έτσι ώστε, oι ανώτατες τιμές για τα rapid test να οριστούν στα 10 ευρώ και για τα μοριακά τεστ στα 40. Πιστεύουμε όμως ότι τα τεστ θα έπρεπε να συνταγογραφούνται και να είναι δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δεν βρίσκονται στο σπίτι τους, αλλά συνεχίζουν να πηγαίνουν καθημερινά στην εργασία τους.

 

Τους τελευταίους μήνες ζούμε με φόβο, ανασφάλεια, και καχυποψία απέναντι σε κάθε πολίτη ή συνάδελφο που έρχεται σε επαφή μαζί μας.

 

Θεωρούμε Επιτακτική Ανάγκη να προβλεφθεί άμεσα η διενέργεια μαζικών τεστ στους εργαζομένους που προσέρχονται για δια ζώσης εργασία μία φορά ανά εβδομάδα, προκειμένου να προβλεφθεί έτι περαιτέρω ο κίνδυνος από τον ιό και να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19.

 

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων προέχει πέρα από κάθε κόστος, ώστε να διασφαλίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο η δημόσια υγεία και η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

 

Πιστοί στο καθήκον μας εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας, όμως και εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να μας προσφέρετε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

 

Πιστεύουμε στην άμεση ανταπόκριση σας δίνοντας άμεση λύση".

 

ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

 

ΔΡΑΜΑΣ: Σαλπιστής Γεώργιος

 

ΕΒΡΟΥ:  Τσίρτσης Παναγιώτης

 

ΚΑΒΑΛΑΣ: Ιωαννίδης Τάσος

 

ΞΑΝΘΗΣ: Ευστρατίου Χαράλαμπος

 

ΡΟΔΟΠΗΣ: Κοσκερίδης Σάββας