Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ελαιοπαραγωγούς ότι έχει αποστείλει στους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς της Θάσου το υπ’ αριθμ.πρωτ.ΥΔ 2191/24.11.2020 έγγραφο του Μπενάκειου Φυτοποθαλογικού Ινστιτούτου, στο οποίο αναφέρονται τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης καρπών ελιάς καθώς και οι μέθοδοι αντιμετώπισης των εντομολογικών και λοιπών ασθενειών της ελιάς.

 

Ο Βουλευτής είχε επισκεφθεί σε προγενέστερο χρόνο το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Εργαστήριο, προσκομίζοντας δείγματα καρπών ελιάς, προκειμένου αυτά να εξεταστούν μακροσκοπικά και μικροσκοπικά, ώστε να διαπιστωθούν  οι ασθένειες από τις οποίες έχουν προσβληθεί οι καρποί και να προταθούν τρόποι αντιμετώπισης τους. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς  τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Δρ Π.Μυλωνά και προς όλο το επιστημονικό προσωπικό του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για το ενδιαφέρον και το ζήλο που επέδειξαν καθώς και για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρείχαν. 

 

Σε περίπτωση που κάποιος παραγωγός δεν έχει ενημερωθεί σχετικώς ή θα ήθελε περαιτέρω πληροφορίες, μπορεί να απευθυνθεί στον εκάστοτε συνεταιρισμό που ανήκει ή να καλέσει στο γραφείο του Γιάννη Πασχαλίδη στο τηλέφωνο 25108333310.

 

Επιπλέον, σχετικές πληροφορίες επί του ζητήματος παρέχονται και στην ιστοσελίδα του Βουλευτή www.gpasxalidis.gr, όπου θα είναι αναρτημένο το υπ’ αριθμ.πρωτ.ΥΔ 2191/24.11.2020 έγγραφο του Μπενάκειου Φυτοπαθαλογικού Ινστιτούτου .

 

"Δυστυχώς, ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με πλήθος προβλημάτων όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω των κλιματολογικών και άλλων απρόβλεπτων συνθηκών. Ο Γιάννης Πασχαλίδης θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να βοηθά τους Καβαλιώτες παραγωγούς με κάθε τρόπο, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παράγουν και να διακινούν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.