Η Συμπαράταξη Πολιτών διοργανώνει την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Πανδημία & μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης & η επόμενη μέρα.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι να καταγραφούν οι προβληματισμοί, οι προτάσεις και οι νέες προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Πώς και πόσο η πανδημία έχει πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο δήμο Καβάλας;

 

Ποια μέτρα πρέπει να λάβει το κράτος και η Τ.Α. ώστε να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους/τις εργαζόμενους/-ες σε αυτές;

 

Τι πρέπει να αλλάξει στο σχεδιασμό της Τ.Α. και προς ποια κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών που προκύπτουν από αυτή;

 

Πώς πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε η επόμενη μέρα να βρει την τοπική αγορά όρθια κι όχι γεμάτη ανεργία και λουκέτα;

 

Από την εκδήλωση θα διερευνηθούν τρόποι και καλές πρακτικές που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά και δημιουργία κοινών διεκδικήσεων μεταξύ των θεσμικών φορέων και της Τ.Α. από το κράτος.

 

Στη διαδικτυακή εκδήλωση θα συμμετέχουν, ως ομιλητές, οι: Άρης Βέρρος - επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της Συμπαράταξης Πολιτών, Αλέξης Χαρίτσης - βουλευτής Μεσσηνίας - Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - π. υπουργός Εσωτερικών & αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νίκος Σκορίνης - π. Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ(Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) και συγγραφέας, Μάρκος Δέμπας - πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστου - πρόεδρος ΟΕΒΕ(Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Eμπόρων) Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης - πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης - πρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης - πρόεδρος Καφεζυθοπωλών Καβάλας και Μάκης Κωνσταντινίδης - πρόεδρος Εστιατόρων Καβάλας.

 

Θα γίνουν παρεμβάσεις και από επαγγελματίες της αγοράς του δήμου Καβάλας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Βούλα Κεχαγιά.