Το δημαρχιακό μέγαρο Καβάλας επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, Artur Lompart, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο του, Tamasz Wisniewski και τη Διευθύντρια του πολιτικού - οικονομικού τμήματος Αγάτα Κρούπα.

 

Τον επικεφαλής της Πολωνικής διπλωματίας στην Ελλάδα υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κώστας Πεφάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης.

 

Ο κ. Πεφάνης παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που εμφανίζει η Καβάλα σε διάφορους τομείς της επενδυτικής δραστηριότητας, καθώς και την πλούσια θρησκευτική, ιστορική και πολιτιστική της παράδοση, ενώ ο Πολωνός πρέσβης άφησε να φανεί ότι η χώρα μας και δη το βόρειο τμήμα της, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών τόσο από την πατρίδα του, όσο και από άλλες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι σχέσεις των δύο κρατών αναμένεται να βελτιώθουν έτι περαιτέρω και στον εμπορικό τομέα, με την δρομολογημένη κατασκευή της Καρπάθιας Οδού, η οποία θα συνδέει τη Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της Κλαιπέντα (Λιθουανία), διασχίζοντας αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.