Αδιαφορία ως προς τις ανάγκες των επαγγελματιών της Θάσου καταλογίζει στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Πολυμέρου σχολιάζοντας το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουνε πληγεί από την πανδημία που ανακοινώθηκε χθες από τον περιφερειάρχη. 

 

Συγκεκριμένα η κ. Πολυμέρου αναφέρει

Για ακόμη μια φορά με μεγάλη απογοήτευση μας βλέπω θεατές στην αδιαφορία της Περιφέρειας ως προς τις ανάγκες των επαγγελματιών της Θάσου.
Ανακοινώθηκε χθες από τον Περιφερειάρχη το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουνε πληγεί από την πανδημία.
Προφανώς δεν έχει ιδέα ποιοι κλάδοι έχουνε πληγεί... Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει να μάθει κιόλας.

 

Το ΜΟΝΟ κριτήριο είναι το προσωπικό που απασχολεί μια επιχείρηση. Πότε ακριβώς;  Στην αρχή της πανδημίας κ πότε ορίζεται ακριβώς; Τον Μάρτιο; Και ως τις 04 Οκτωβρίου να μην έχει γίνει καμία απόλυση;;

 

Ειλικρινά ποιος δουλεύει ποιον;
Γνωρίζει κανένας στη διοίκηση της Περιφέρειας τι σημαίνει εποχικότητα; Κ πως στο τουρισμό είναι το νούμερο ένα που επηρεάζει; 
Πως είναι δυνατόν να μην είναι κριτήριο η πτώση του τζίρου σε μια επιχείρηση όταν το 2020 μιλάμε για 70-90% μείωση τζίρου; 
Πολύ θα θέλαμε όλες οι επιχειρήσεις να είχαμε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με το 2019 αλλά δεν ήταν εφικτό!!!!

 

Δεν ζητήσαμε ελεημοσύνη, ζητήσαμε ένα πρόγραμμα δίκαιο για όλους κ όχι μια οριζόντια καταμέρηση που φαίνεται πως έγινε απλά για να γίνει.
Όλες οι υπόλοιπες Περιφέρειες μιλούν για κάλυψη του 50% των δαπανών του 2019 με μέγιστη επιδότηση 50.000€ κ στην ΠΑΜΘ μιλάνε από 2000-15000 κ το θεωρούν "εμπνευσμένο " κ βελτιωμένο σχέδιο;;;

 

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού που είναι;
Η διοίκηση της Περιφέρειας δυστυχώς ξεχνάει πως ειναι διοίκηση όλης της Περιφέρειας, κ μέσα σε αυτά τα όρια ανήκει κ η Π.Ε. Θάσου .
Ελάτε σε επαφή με φορείς του νησιού, ανοίξτε επιτέλους τα αυτιά σας και μην μας κοροϊδεύετε. Κινηθείτε γρήγορα και κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

 

Γιατί αυτό το πρόγραμμα έτσι όπως παρουσιάστηκε μόνο για ανέκδοτο είναι.
Δεν με ενδιαφέρει εάν δεν χρησιμοποίησα πολιτικό λόγο γιατί αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να κάνω πολιτική! Με ενδιαφέρει πως όλος ο κόσμος του τουρισμού στη Θάσο είναι απογοητευμένος γιατί μας αγνοείτε συστηματικά!!

 

Μαρία Πολυμέρου
Τουριστική Πράκτορας
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Θάσου