Το ψυχρό μέτωπο που είναι υπεύθυνο για την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού επηρεάζει -από τις πρωινές ώρες σήμερα- τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ αναμένεται να επηρεαστεί και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο τη ημέρας έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

 Βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης -κατά τόπους- σε τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, επηρεάζοντας ενδεχομένως πρόσκαιρα και την Αττική.

 

Για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου: παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας με εντονότερα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στο Ανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν κυρίως στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο. Αργά το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Βαθμιαία υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

 

Σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 26, στην Ήπειρο από 15 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 28, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.