"Έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων, διάστημα επαρκές για να διαπιστωθεί σε απόλυτο βαθμό η ολιγωρία της Κυβέρνησης", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΙΝΑΛ, ενώ κάνει λόγο για την δήλωση του Μακάριο Λαζαρίδη σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία. 

 

Αναλυτικά: 

 

"Η Υπουργός Παιδείας διέθετε 6 μήνες για να σχεδιάσει την ασφαλή επιστροφή μαθητών και καθηγητών στις τάξεις και απέτυχε παταγωδώς.

 

Τεράστιες μάσκες, ελλείψεις σε μέσα προστασίας, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και πλήρης άρνηση συνεργασίας χαρακτηρίζουν το έως τώρα κυβερνητικό έργο.

 

Η Κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα, όσο είναι νωρίς.

Ζητούμε ανοιχτά αλλά ασφαλή σχολεία.

 

  • Με 15 παιδιά ανά τμήμα.
  • Με περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.
  • Μείωση της ύλης και εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας για το κρίσιμο διάστημα.
  • Εφαρμογή επικουρικά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

 

Οι αντιφάσεις και οι καθυστερήσεις της Νέας Δημοκρατίας, κλονίζουν την εμπιστοσύνη και τροφοδοτούν αρνήσεις και αντιδράσεις, σε βάρος της δημόσιας υγείας.

 

Υγ. «Θεωρώ ότι βασικός υποκινητής των καταλήψεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι η ΕΛΜΕ Καβάλας» δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας με την Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης. Μετά από αυτή τη δήλωση, για εσάς δύο είναι οι δρόμοι κ. Λαζαρίδη, είτε θα απευθυνθείτε στην Εισαγγελία Καβάλας για να καταθέσετε όσα γνωρίζετε, είτε θα ζητήσετε συγγνώμη από τα μέλη της ΕΛΜΕ Καβάλας, μήπως και -έστω και οριακά- ανταποκριθείτε στα επίπεδα σοβαρότητας και αξιοπιστίας που απαιτεί  ο θεσμικός σας ρόλος".