καταλήψεις

Την αναπλήρωση όλων των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί λόγω καταλήψεων στα σχολεία, με μαθήματα τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική τηλεκπαίδευση.

 

"Έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων, διάστημα επαρκές για να διαπιστωθεί σε απόλυτο βαθμό η ολιγωρία της Κυβέρνησης", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΙΝΑΛ, ενώ κάνει λόγο για την δήλωση του Μακάριο Λαζαρίδη σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία. 

 

Κι ενώ συνεχίζονται οι μαθητικές καταλήψεις σε αρκετά σχολεία της Καβάλας, ένας διευθυντής Γυμνασίου του οποίου η μονάδα συστεγάζεται με Λύκειο υπό κατάληψη, αποφάσισε να εμπλέξει τους γονείς ώστε να δοθεί τέλος στην κινητοποίηση.

 

Για αντιδημοκρατική κατρακύλα της κυβέρνησης στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία της χώρας κάνει λόγο ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης με βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα με την αστυνομία να απειλεί τους μαθητές του 1ου Λυκείου Καβάλας

"Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, όπως και στην περιοχή της Α.Μ.Θ., που βρίσκονται δικαιολογημένα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους" αναφέρει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γοενών ΑΜΘ.

 

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή (25/9) για δεύτερη μέρα η κατάληψη στο Λύκειο και το Γυμνάσιο του Λιμένα Θάσου.

 

Άρχισαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Καβάλας με αιτήματα λιγότερους μαθητές μέσα στις τάξεις και τη χρήση της μάσκας μέσα στην τάξη. Ειδικότερα υπό κατάληψη τελούν το 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο ενώ διαμαρτυρία υπήρξε και στο 3ο Γυμνάσιο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Καβάλας σχετικά με τις καταλήψεις που προετοιμάζονται στα σχολεία του νομού με θέμα το Μακεδονικό αναφέρει τα εξής: Λίγες μέρες έχουν περάσει από τότε που τιμήσαμε στα σχολεία μας τα θύματα του πολέμου και της βίας που γέννησαν ο ναζισμός, ο φασισμός και η δικτατορία.

Σε κατάληψη βρίσκονται από χθες το βράδυ το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, ενώ σήμερα το πρωί σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν και οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας. Όπως επισημαίνουν οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ τα αιτήματά τους έχουν να κάνουν με τη δωρεάν μετακίνηση τους από και προς τις σχολικές μονάδες καθώς και με την επαναφορά των εργαστηριακών μαθημάτων