ΘΕΜΑ: «COVID-19, ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ»

 

κ. Δήμαρχε,

 

Μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις με τη διάδοση του Κορωναιού στην επικράτεια του Δήμου, θεωρούμε ως επείγουσα προτεραιότητα να συνεδριάσει άμεσα, σήμερα - αύριο, το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, στην εξής κατεύθυνση:

 

1. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση να στείλει άμεσα συνεργεία για μαζικά τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μεγάλους χώρους εργασίας, τα οποία να τοποθετηθούν σε όλη την επικράτεια του Δήμου.  

2. Να απαιτηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες κράτους και Περιφέρειας να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στο σύνολο μεγάλων και μικρών χώρων εργασίας για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (το πρόσφατο περιστατικό σε μεγάλη εταιρία στο Δήμο με τη διάσωση του COVID-19, έδειξε ότι αυτά τηρούνται τουλάχιστον πλημμελώς).

3. Να απατηθεί από το Υπουργείο Υγείας η επάνδρωση του Νοσοκομείου, των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων με επαρκές μόνιμο προσωπικό και τεχνητά μέσα προκειμένου αυτά να μπορούν να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι η «εξέλιξη» της πανδημίας θα επεκταθεί σε βάθος χρόνου.

3. Να απαιτηθεί η ενίσχυση  του τμήματος που διενεργεί τα τεστ για τον COVID-19 στο Νοσοκομείο με προσωπικό και τεχνικά μέσα προκειμένου να ανταποκριθεί στις επείγουσες καταστάσεις που βιώνουν οι συνδημότες μας και που αφορούν στην υγεία τους.

 

Καβάλα 03-08-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ