"Ένα μεγάλο Αναπτυξιακό έργο για το επιβατικό Λιμάνι της Καβάλας ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.Θ." σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη. 

 

Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε η Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τον Ο.Λ.Κ. για την εκπόνηση δύο (2) σημαντικών μελετών που αφορά:  

 

 

α) την επέκταση και διαπλάτυνση του Υπήνεμου Μόλου, προϋπολογισμού 300.000ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου θα στενέψει η μπούκα του λιμανιού " Απόστολος Παύλος" και θα εξαλειφθούν οριστικά οι έντονοι κυματισμοί όταν έρχονται δυνατοί νοτιάδες κι έτσι θα προστατεύονται καλύτερα τα πλοία που δένουν στις πλωτές εξέδρες, ενώ θα τοποθετηθούν παροχές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης ελλιμενισμένων σκαφών και φωτισμός.

 

 

β) την επέκταση των κρηπιδωμάτων και του προσήνεμου μόλου και τοποθέτηση δικτύου Η/Μ στην Ιχθυόσκαλα, προϋπολογισμού 450.000ευρώ.
 

Το έργο αυτό περιλαμβάνει την επέκταση των κρηπιδωμάτων και του προσήνεμου μόλου και τοποθέτηση δικτύου Η/Μ, δηλαδή παροχές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης ελλιμενισμένων σκαφών. Διαμορφώνεται επίσης ένας χώρος όπου θα δένουν τα αλιευτικά σκάφη και άλλα πλοία μεγαλώνοντας τη χωρητικότητα όλου του λιμανιού.
 

 

Ο κ. Αντωνιάδης στη σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει επίσης «Θέλω να ευχαριστήσω την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας η οποία, με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, θα επιβλέπει την σύνταξη και την εκπόνηση των μελετών και θα συντάξει τα τεύχη διακήρυξης και δημοπράτησης των πιο πάνω έργων, αλλά και την διοίκηση του Ο.Λ.Κ. για την χρηματοδότηση των μελετών και την άψογη συνεργασία που έχουμε και με την προηγούμενη αλλά και με την σημερινή διοίκηση. Με την ολοκλήρωση των ως άνω έργων το Λιμάνι της Καβάλας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο μετατρέποντας το, σε λιμάνι Κρουαζιέρας και σε Yachting, με ανυπολόγιστη προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας».