Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ανταπόκριση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του κρατικού μηχανισμού στην είδηση ότι οικογένεια με παιδί με αυτισμό στα Πηγάδια Ξάνθης κινδύνευε με έξωση από την κατοικία που διέμενε.

Την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020 και προκειμένου να διευθετηθεί τάχιστα το ζήτημα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και συμφωνήθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Κέντρου, κυρία Αναστασία Τζαμπαζλή, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Σταμάτης Γεώργιος, ο Γεν. Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ κ. Λυμβαίος Ιωάννης, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ κ. Κρεμύδας Σμάραγδος, η αν. Γεν. Γραμματέας κυρία Μαμαλιά Δέσποινα, η Οργανωτική Γραμματέας κυρία Νότα Γλυκερία, η πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ξάνθης κυρία Κωτσάκη Δήμητρα, η πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης κυρία Μπαγιατοπούλου Ρούλα και ο πρόεδρος της Π.Ε Τυφλών Θράκης κ. Μπόζ Ερσίν.

Ακολούθησαν διαδοχικές επισκέψεις στο ΕΕΕΕΚ Γενησέας Αβδήρων Ξάνθης, όπου υπήρξε συνάντηση με τον διευθυντή κ. Ψωμακέλλη Κλεομένη, στην οικογένεια του μικρού Θανάση και στον Δήμαρχο του οικείου Δήμου Αβδήρων, κ. Τσιτιρίδη Γεώργιο.

Σε αυτόν μάλιστα αποσαφηνίστηκε η ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το θέμα και του τέθηκε το πλαίσιο των ενεργειών που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν θετική αντιμετώπιση του θέματος για το παιδί και την οικογένεια του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ