Η μοναδική ελπίδα μετά την κρίση του Κορωναιού για τη στήριξη, έστω και μικρή, της ελληνικής οικονομίας βασίζεται στην διατήρηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή που τα μηνύματα για την άφιξη τουριστών από το εξωτερικό στη χώρα μας ήταν ενθαρρυντικά και χαρακτήριζαν ως ασφαλή προορισμό την Ελλάδα, λόγω της συνέπειας που έδειξαν οι συμπολίτες μας, έρχεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και χαρακτηρίζει τα νησιά μας ως μη ασφαλείς προορισμούς, χωρίζοντας τα σε «Ζώνες Επικινδυνότητας».

 

Αντί έργων που θα ενίσχυαν το αίσθημα ασφάλειας των τουριστών και παρεμβάσεων στήριξης και αναβάθμισης του συστήματος υγείας των νησιών μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, η κυβέρνηση επιλέγει τη δυσφήμιση και την καταστροφολογία. Ειδικότερα για την περιοχή μας, είδαμε πλήθος δημοσιευμάτων, κυρίως από τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα, να κατατάσσουν αυθαίρετα το νησί της Θάσου στην πιο επικίνδυνη ζώνη για την εκδήλωση και εξάπλωση του Κορωναιού.

 

Η ζημιά έγινε. Τα όποια καταστροφικά αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού φέτος, θα οφείλονται εξολοκλήρου στις άστοχες ενέργειες των αρίστων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ