Σήμερα που η ύφεση στον τουρισμό αναμένεται πολύ μεγάλη μετά το χτύπημα της πανδημίας, πρέπει ως Δήμος να αναζητήσουμε πιθανούς ελπιδοφόρους δρόμους που θα αντισταθμίσουν λίγο ή πολύ το αναμενόμενο χαμένο κομμάτι στον τουρισμό της περιοχής.

 

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η προσέγγιση της περιοχής μας των τουριστών διά αερομεταφοράς ή θαλάσσια, θα καταστεί πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, οπότε ο μόνος δρόμος που απομένει είναι οδικώς.

 

Σε λίγο θα συνεδριάσει η επιτροπή του Δήμου Καβάλας, αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει, είναι το πώς θα διευκολύνουμε, το πώς θα δελεάσουμε, το πώς θα πείσουμε τον Βαλκάνιο τουρίστα να μας προτιμήσει και να μας επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2020.

 

Τώρα που όλοι έχουν καταλάβει ότι οι Ινδίες, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, έχουν απομακρυνθεί περισσότερο από την Καβάλα, πρέπει να στραφούμε στη Σόφια, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι, στα Σκόπια.

 

Η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει αύριο από το Δήμο Καβάλας (Δημωφέλεια) και με αντιπροσωπευτικό κλιμάκιο να γίνει η προβολή της περιοχής, είτε διαμέσου φυλλαδίου, είτε σποτ στα αντίστοιχα ΜΜΕ των πόλεων της Βαλκανικής. Παράλληλα, πρέπει να γίνουν προσκλήσεις να μας επισκεφθούν δωρεάν, άνθρωποι του Τύπου και του τουρισμού των περιοχών των Βαλκανίων, που έχουμε στοχεύσει ως περιοχές προέλευσης του αναμενόμενου τουριστικού προϊόντος.

 

Μπορεί πριν 10-15 χρόνια να μην είχαμε διάθεση να ασχοληθούμε με τους Βαλκάνιους γείτονες ως τουριστικό προϊόν, σήμερα όμως είμαστε αναγκασμένοι να το αξιοποιήσουμε ως λύση για να περιορίσουμε τις μεγάλες απώλειες στην τοπική οικονομία.

 

Να που ήρθε η στιγμή να εννοήσουμε στην πραγματικότητα,  το, ‘’εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε – γέλασε’’

 

‘’ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020, Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ.’’

 

 

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

ΚΑΠ – ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ