Η Νέα Δημοκρατία έπιασε το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησε ο Σύριζα, αγνοώντας πλήρως έννοιες όπως η αξιοκρατία και η διαφάνεια.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, όπως και στην περίπτωση των Διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, έτσι και με τους Διοικητές των Δομών Φιλοξενίας η κυβέρνηση επιλέγει την αδιαφάνεια και δημιουργεί σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο Δημόσιο. Το Υπουργείο θεώρησε περιττό να συνοδεύσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Διοικητών με τα βιογραφικά τους.

Θυμίζουμε πως ανεξάρτητα από το μέγεθος της δομής, οι Διοικητές θα αμείβονται με 3.000 ευρώ το μήνα και θα μπορούν να εισηγούνται τη διάθεση «μυστικών κονδυλίων», μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ, που θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και λογοδοσία.

Όλα αυτά την στιγμή που ο δείκτης ανεργίας αυξάνεται ραγδαία, η ύφεση προσεγγίζει ιστορικά υψηλά του παρελθόντος και η αβεβαιότητα έχει κυριεύσει όλους τους συμπολίτες μας.

Καλέσαμε, πολλές φορές, τους λαλίστατους κατά τα άλλα τοπικούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μας απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων αλλά προφανώς φοβούνται να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα.

Άραγε, με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο νέος Διοικητής στο πρώην Στρατόπεδο Ασημακοπούλου;

Άραγε, τι έχουν να πουν σε όλους τους άνεργους και χαμηλόμισθους επιστήμονες, που αντιλαμβάνονται πως η κομματική ταυτότητα είναι το μόνο κριτήριο για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Τελικά, την δική τους «κανονικότητα» θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Κίνημα Αλλαγής

Ν.Ε. Καβάλας

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)