Εν αναμονή ανακοίνωσης από την κυβέρνηση του σχεδίου για τον τουρισμό και κοινής οδηγίας από την ΕΕ για το καλοκαίρι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρη Παρασχούδη. 

 

Μιλώντας στο ypaithros.gr ο κ. Παρασχούδης τόνισε πως οι ξενοδόχοι της Θάσου προτάσσουν το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας. Ο σχεδιασμός τους είχε βασιστεί στην προηγούμενη περίοδο που έκλεισε με άνοδο επισκεπτών και εσόδων, όπως οι τελευταίες έξι σεζόν.

 

 

Προβλεπόταν μια εξαιρετική χρονιά

 

Ο κ. Παρασχούδης τόνισε επίσης ότι το 50% των ξενοδοχείων της Θάσου μέχρι τις 15 Φεβρουάριου ήταν κλεισμένα για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και προβλεπόταν μια εξαιρετική χρονιά. Έγιναν μάλιστα επενδύσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, μια νέα πτέρυγα σε γνωστό τετράστερο είπε. «Ο σχεδιασμός θα γίνει, όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες», ξεκαθαρίζει και αναφέρει πως δεν περιμένουν σταδιακή άρση για τα εποχικής λειτουργίας πριν από τον Ιούλιο. 

 

 

Προϋπόθεση για να προχωρήσουν, όσοι το αποφασίσουν, αποτελεί το πράσινο φως από το υπουργείο Υγείας. «Ορισμένοι συνάδελφοι λόγω ακύρωσης πτήσεων και κρατήσεων θα ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά πριν ανοίξουν ένα κατάλυμα, του οποίου η λειτουργία κοστίζει πολύ». Εξηγεί ότι τα μικρότερα καταλύματα, και δη οι οικογενειακές επιχειρήσεις, είναι πιο ευέλικτα στην προετοιμασία σε περίπτωση που εκκινήσει η τουριστική περίοδος.

 

 

 

Σχετικά με τον οδικό τουρισμό από τις βαλκανικές κυρίως χώρες, ο κ. Παρασχούδης στέκεται συγκρατημένα απέναντι στην προοπτική προσέλευσης πλήθους Βαλκάνιων και άλλων τουριστών που καταφθάνουν οδικώς, εξηγώντας πως ενδεχόμενα πολυάριθμα κρούσματα θα ήταν πισωγύρισμα, ενώ παραπέμπει στο αναμενόμενο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό υγείας. «Πρέπει να ζυγίσουμε πώς θα ισορροπήσουμε την υγειονομική κρίση με το οικονομικό της αποτέλεσμα» λέει, προσθέτοντας πως οι οικονομίες των κρατών θα επηρεαστούν σοβαρά, οι διακοπές δεν θ' αποτελούν προτεραιότητα, με συνέπεια η τουριστική βιομηχανία να αιμορραγεί. 

 

Πηγή: ypaithros.gr