Επίσκεψη στα συσκευαστήρια σπαραγγιών στην πεδιάδα της Χρυσούπολης έκαναν σήμερα οι αντιπεριφερειάρχες Θόδωρος Μαρκόπουλος και Σωτήρης Παπαδόπουλος για να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις που είχαν οι καιρικές συνθήκες στην παραγωγή…

Η Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή της: 

 

Σήμερα (07/04/2015) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και καταπολέμησης κουνουπιών κ. Σωτήριο Παπαδόπουλο, επισκέφτηκε την πεδιάδα της Χρυσούπολης και έναν μεγάλο αριθμό συσκευαστηρίων που τυποποιούν σπαράγγια, τα οποία παράγει η περιοχή και τα οποία εξάγονται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίσκεψη είχε σκοπό την ενημέρωση για την πορεία παραγωγής των σπαραγγιών αλλά και τις ποιοτικές και ποσοτικές επιπτώσεις που προκάλεσαν σ΄ αυτά οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως η ασυνήθιστη πτώση της θερμοκρασίας επί μακρόν καθώς και οι πλημμύρες σε πολλά αγροτεμάχια με σπαράγγια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας  προσπαθούν ήδη να εκτιμήσουν τα επίπεδα της οικονομικής ζημίας των παραγωγών αλλά και τις δυνατότητες αποζημίωσής τους γι’ αυτήν, όπως και για τις καλλιέργειες οπορωφόρων δέντρων της περιοχής, οι οποίες επλήγησαν επίσης.

Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισκέφτηκε τον κόμβο της Χρυσούπολης στην περιοχή των «Σφαγίων», η περάτωση του οποίου καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών εμπλοκών και ήδη θέτει θέματα ασφαλείας για τους διερχομένους.

Το ζήτημα ασφαλείας πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα πριν την έναρξη της τουριστικής κίνησης προς την Κεραμωτή και την Θάσο.