Διαδικτυακή ενημέρωση και χρήσιμες οδηγίες για τον κορωνοϊό έδωσε στα παιδιά από το "Χαμόγελο του παιδιού" της Καβάλας μέσω skype ο γιατρός Αλέξης Πολίτης. Για τη διαδικτυακή αυτή συνάντηση για τα παιδιά ενημέρωσε ο ίδιος μέσα απο το λογαριασμό του στο facebook ο οποίος έγραψε: 

 

Τα παιδιά είναι η περίτρανη απόδειξη ότι ο Θεός δεν έχει αποθαρρυνθεί τόσο πολύ από τον κόσμο των μεγάλων. Και στο χαμόγελό τους συγκεντρώνουν τις ηλιαχτίδες, τις ομορφιές και τα ουράνια τόξα του όλης της γης.

 

 

Με αυτές τις σκέψεις ολοκλήρωσα χθες το εκπαιδευτικό μάθημα μέσω Skype στα πανέξυπνα ζουζούνια του "Χαμόγελου του Παιδιού" της Καβάλας, με θέμα τί άλλο; Μα φυσικά ενημέρωση και χρήσιμες οδηγίες για τον κορονοϊό. 

 

 

Βιώσαμε όλοι μια φοβερή και τρομερή διαδραστική εμπειρία που μας έκανε σοφότερους και σίγουρα καλύτερους ανθρώπους. Τα παιδιά, ήδη γνωστές του παγκόσμιου υγειονομικού προβλήματος, μου έθεσαν πολύ εύστοχες ερωτήσεις, γέλασαν και έδειξαν ότι το ευχαριστήθηκαν με την καρδιά τους όλο αυτό!

 

 

Ευχαριστώ θερμά την υπεύθυνη του Σπιτιού Φιλοξενίας Αικατερίνη Σκαρμούτσου, την παιδαγωγό Πελτέκη Στέλλα και φυσικά τον αραβόφωνο μεταφραστή μας Γιώργο Αμάρι (κάποια παιδάκια είναι από Συρία κτλ και δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά) όχι τόσο για την υπέροχη διαδικτυακή φιλοξενία και τηλεσυνάντηση, αλλά για το συνολικό έργο τους.

 

 

Αυτοί οι άνθρωποι είναι η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με όλα τα γράμματα κεφάλαια, πατεράδες, μανάδες, στηρίγματα ζωής για τις ταλαιπωρημένες ψυχούλες, που δεν είχαν την τύχη των δικών μας παιδιών και η μοίρα τους επιφύλασσε άσχημο, δύσκολο παιχνίδι. 

 

 

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μακριά από υπερβολές και ανούσιες ματαιοδοξίες, πυρήνες παιδικού χαμόγελου ανά την Ελλάδα, παράγουν θεάρεστο έργο καθημερινά. 

 

 

Ο γίγαντας Ελύτης έλεγε ότι "και ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει για να το φωνάξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου". 

 

 

Τα παιδιά των Χαμόγελων όλης της γης δεν έχουν αυτό το "ένα τέταρτο μητέρας" να πάρει, δεν έχουν "Μαμά!" για να φωνάξουν, να αναφωνήσουν στον κίνδυνο, στο ζόρι, στον φόβο, στη λύπη, τη χαρά. 

 

 

Και αυτό το τεράστιο κενό έρχεται να καλύψει το Το Χαμόγελο του Παιδιού - The Smile of the Child. Το δικαίωμα ζωής όλων των παιδιών στην ιερή σκέπη και αγκαλιά μιας οικογένειας.