Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων σχετικά με την αποστολή υγειονομικού υλικού στο Σύλλογο Καβαλιωτών Νέας Υόρκης "Φίλιπποι", στο Πουλίδειο και στο χωριό των Φιλίππων 

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας αλλά και όλος ο κόσμος δηλώνει πως είναι και θα είναι δίπλα στα μέλη του και σε κάθε συγχωριανό μας καθ' όλη την διάρκεια της πανδημίας του Κοροναϊού. Είναι μια δύσκολη στιγμή που πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι.

 

Όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε!!!

'Ολοι μαζί ενωμένοι να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους μας..... που μας είναι απαραίτητοι...... και τις ευπαθείς ομάδες που νιώθουν περισσότερο απο όλους ανασφάλεια.

 

 Ας γίνουμε εμείς η ασπίδα τους!!

 

Στo πλαίσιo του εθελοντισμού και της προσφοράς το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων, κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε από την έλλειψη μασκών παγκοσμίως, αποφάσισε: 

            1. Nα διαθέσει και να αποστείλει στον Σύλλογο Καβαλιωτών Νέας Υόρκης "Φίλιπποι", 500 υφασμάτινες μάσκες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην Αμερική και ειδικά στην Νέα Υόρκη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας και συγχωριανούς μας που κατοικούν εκεί και τους αποστέλλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και συμπαράστασης.

            2.Να διαθέσει και να μοιράσει στο χωριό των Φιλίππων 300 υφασμάτινες μάσκες, δίνοντας έμφαση σε οικογένειες με ηλικιωμένο άτομο ή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

            3.Να διαθέσουμε 50 υφασμάτινες μάσκες στο Προκόπειο 'Ιδρυμα και 50 στο Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας, συμμετέχοντας στην προστασία του προσωπικού και των ηλικιωμένων.

Οι μάσκες δεν είναι μιας χρήσης, είναι από ειδικό ύφασμα, πλένονται στους 90 βαθμούς Κελσίου και επαναχρησιμοποιούνται χωρίς σιδέρωμα.

Την εθελοντική δράση του συλλόγου ενίσχυσαν και οι κάτοικοι του οικισμού των Φιλίππων.

Ένα χέρι που σε βοηθάει να σηκωθείς όταν πέφτεις είναι πολύ πιο σημαντικό απο χίλια χέρια που σε αγκαλιάζουν όταν στέκεις στα πόδια σου! Είναι μια φράση στην οποία πιστεύουμε, προσπαθούμε να την τηρούμε και εκτιμούμε αντίστοιχα και όσους μας συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές.

Μέσα από την πανδημία, είμαστε σίγουροι πως θα ξεπηδήσουν και πολλά θετικά στοιχεία για την μετέπειτα πορεία μας. Ένα από αυτά είναι η συνειδητοποίηση ότι εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο. Είμαστε όμως ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε. Όπως είχε πει και ο Καζαντζάκης:

«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»

 

                       Με εκτίμηση 

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων

 

 

Ακολουθεί η επιστολή προς τον σύλλογο Καβαλιωτών Νέας Υόρκης « Φίλιπποι»

 

 

Αγαπητοί μας φίλοι και μέλη του Συλλόγου Καβαλιωτών Νέας Υόρκης « Φίλιπποι», 

Αυτές τις μέρες ζούμε κάτι πρωτόγνωρο. Οι καθημερινές εξελίξεις τρέχουν και ίσως δεν τις προλαβαίνουμε. Η πανδημία του Κοροναϊού που μαστίζει όλο τον πλανήτη έχει φέρει ανατροπές στην καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας όλους τους τομείς της ζωής μας. Πολεμούμε έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό αλλά με την πίστη μας στον Θεό, στις δυνάμεις των ιατρών , επιστημόνων, νοσηλευτικού προσωπικού, θα τα καταφέρουμε! 

Δεν γνωρίζουμε πολλά για τον εχθρό μας και αυτό του δίνει ίσως ένα πλεονέκτημα. Όμως στο παρελθόν, ο καθένας μας προσωπικά, έχει νικήσει μάχες δυσκολότερες και δεν θα καταθέσουμε έτσι τα όπλα. Εφαρμόζουμε τις παραινέσεις και τις οδηγίες που μας δίδονται και είναι σίγουρο πως πολύ γρήγορα θα επανέλθει η ζωή μας στα φυσιολογικά της επίπεδα. 

Μένουμε σπίτι και κυκλοφορούμε μόνο για τα αναγκαία, διαβάζουμε βιβλία, δημιουργούμε, ερχόμαστε σε επικοινωνία με ανθρώπους που είχαμε καιρό να μιλήσουμε. Κάποια πράγματα που δυστυχώς ο γρήγορος ρυθμός της ζωής μας στερούσε. 

Αυτή την στιγμή σε όλο το κόσμο έχει κινητοποιηθεί μια «μηχανή εθελοντισμού». Δουλεύει συνεχώς και παράγει αγάπη, αλληλεγγύη , σεβασμό και αισιοδοξία. Αυτό δείχνει ότι το «φιλότιμο» ως λέξη μπορεί να υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά ευτυχώς έχει εισχωρήσει και λειτουργεί παντού!!! 

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και της προσφοράς το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων αποφάσισε να σας αποστείλει 500 υφασμάτινες μάσκες γνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνετε καθώς και την έλλειψη μασκών παγκοσμίως. Την δράση μας αυτή ενίσχυσαν και οι κάτοικοι του χωριού μας.

Ένα χέρι που σε βοηθάει να σηκωθείς όταν πέφτεις είναι πολύ πιο σημαντικό απο χίλια χέρια που σε αγκαλιάζουν όταν στέκεις στα πόδια σου! Είναι μια φράση στην οποία πιστεύουμε, προσπαθούμε να την τηρούμε και εκτιμούμε αντίστοιχα και όσους μας συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές. 

Μέσα από την πανδημία, είμαστε σίγουροι πως θα ξεπηδήσουν και πολλά θετικά στοιχεία για την μετέπειτα πορεία μας. Ένα από αυτά είναι η συνειδητοποίηση ότι εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο. Είμαστε όμως ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε. Όπως είχε πει και ο Καζαντζάκης «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!» Οφείλουμε λοιπόν στην ανθρωπότητα να πολεμήσουμε! 

Σας ευχόμαστε υγεία, αισιοδοξία και δύναμη!!! Εις το επανιδείν…..με χαρές !!!

 

                  Με εκτίμηση 

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων