Τα κατά τόπους νοσοκομεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν ενημερώνουν τις τοπικές κοινωνίες για την εξέλιξη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων και των θανάτων και όπου αυτό γινόταν, αναγκάστηκαν από την κυβέρνηση να σταματήσουν.  

 

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία επισημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται διασπορά φημών και εντείνεται η αγωνία των πολιτών.  

 

«Η δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να γίνεται έρμαιο παραπληροφόρησης» τονίζουν και ζητούν να επιτραπεί στους διοικητές και τις διοικήτριες των νοσοκομείων να εκδίδουν ημερήσιο δελτίο Τύπου και να απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ώστε να υπάρχει επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση. 

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρει τα εξής: 

 

Η ΑΜΘ, όπως και όλη η χώρα, βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού. Και η περιοχή μας έχει κρούσματα, αλλού περισσότερα αλλού λιγότερα. Ήδη είχαμε και τις πρώτες απώλειες ζωών συμπολιτών μας, τις οικογένειες των οποίων συλλυπούμεθα, ενώ ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όσες-ους νοσηλεύονται.

 

Οι πολίτες της ΑΜΘ ανησυχούν και γι’ αυτό επιθυμούν να ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα από τους αρμοδίους. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ένα μοντέλο αποκλειστικά κεντρικής διαχείρισης της ενημέρωσης. Δεν το απαξιώνουμε σε καμία περίπτωση, αλλά θεωρούμε ότι αυτού του είδους η ενημέρωση είναι πλημμελής όσον αφορά τις τοπικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να διασπείρονται φήμες και να εντείνεται η αγωνία των κοινωνιών μας.

 

Θέσαμε το θέμα, μέσω των βουλευτών μας, στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων των νομών της Περιφέρειάς μας, οι οποίες επικαλούμενες το αυστηρό Πρωτόκολλο αρνούνται να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες και όπου το έκαναν αναγκάστηκαν, από κυβερνητικούς  παράγοντες, να το σταματήσουν. 

 

Η ενημέρωση των πολιτών είναι δικαίωμα. Πάντα και περισσότερο στις πρωτόγνωρες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. Η δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να γίνεται έρμαιο παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

 

Η ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ ζητά: 

 

Πέραν της καθημερινής κεντρικής ενημέρωσης να υπάρχει και τοπική.

 

Ζητάμε να επιτραπεί στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων μας να εκδίδουν καθημερινά Δελτίο Τύπου και να απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων ώστε να ενημερώνονται υπεύθυνα και με πληρότητα οι πολίτες της ΑΜΘ.