Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η συζήτηση τους επικεντρώθηκε στο ζήτημα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη μεταφορά εμπορευμάτων στο νησί της Θάσου.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση του Υπουργείου σχετικά με την λήψη μέτρων για τον περιορισμό μετακινήσεων στα νησιά, στη περίπτωση της Π.Ε. Καβάλας από και προς το νησί της Θάσου. Κατόπιν επικοινωνίας του Βουλευτή με τον Πρόεδρο Κτηνοτρόφων, διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε πως δεν επετράπη η είσοδος σε φορτηγά που μετέφεραν ζωοτροφές. 

 

Από πλευράς του Υπουργείου, υπογραμμίστηκε πως η απόφαση αυτή επιτρέπει ρητώς τη μεταφορά και των μέσων τροφοδοσίας των νησιών, και επομένως πρέπει να επιτραπεί η είσοδος σε όσους μεταφέρουν εμπορεύματα.

 

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δρα με απόλυτη συνείδηση του προβλήματος της πανδημίας, και λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να «περιθωριοποιήσει» τα ζωτικής σημασίας νησιά μας από τον ηπειρωτικό κορμό της Χώρας», δηλώνει ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ