Μετά τον «πορτιέρη» στα σούπερ μάρκετ -ένα μέτρο που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020- (δείτε περισσότερα ΕΔΩ) φαίνεται ότι κάποια υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων το πάνε ένα βήμα παραπέρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του KavalaNews.GR, υπάλληλοι υποκαταστημάτων μεγάλης αλυσίδας στην Καβάλα ενημερώθηκαν για τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν. Κι ενώ τα βασικά από αυτά ήταν ήδη γνωστά, όπως για παράδειγμα η χρήση γαντιών και μασκών από το προσωπικό, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα. 

 

Ο υπάλληλος της εταιρίας security που θα κληθεί από αύριο να παίξει το ρόλο του πορτιέρη, ρυθμίζοντας το πόσοι πελάτες βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα, θα προβαίνει και σε θερμομέτρηση των εισερχόμενων

 

Το μέτρο αυτό που δεν έχει -για την ώρα τουλάχιστον- υιοθετηθεί από όλες τις αλυσίδες, θα εφαρμοστεί με ανέπαφη θερμομέτρηση με χρήση συσκευής υπερύθρων που θα στοχεύουν από απόσταση αρκετών εκατοστών στο μέτωπο ή την παλάμη του καθενός. Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης εμφανίζει πυρετό, ακόμη και δέκατα, δεν θα μπορεί να μπει στο κατάστημα. 

 

Οι οδηγίες αυτές εστάλησαν γραπτώς σε κάθε κατάστημα της συγκεκριμένης αλυσίδας κι έχει ήδη προκληθεί μεγάλη συζήτηση για τις εντυπώσεις που αναμένεται να προκληθούν αλλά και για τις αντιδράσεις των πελατών. Μάλιστα υπήρξαν εισηγήσεις προς την κεντρική διοίκηση της εταιρίας να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο της θερμομέτρησης. 

 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε ευρέως στην Κίνα, και στην τωρινή πανδημία αλλά και παλιότερα λόγω του SARS. Ωστόσο υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις καθώς και συγκεκριμένα θερμόμετρα και κυρίως ο βιαστικός τρόπος χρήσης τους σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος, δίνουν εξαιρετικά ανακριβή αποτελέσματα

 

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνονται: τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πελατών που θα βρίσκονται μέσα σε κάθε υποκατάστημα και χρήση κάρτας με ανέπαφες συναλλαγές αντί μετρητών.