Κανονικά θα λειτουργήσει το Σάββατο 14 Μαρτίου η λαϊκή αγορά της Καβάλας. Την απόφαση αυτή έλαβαν παραγωγοί και έμποροι που συμμετέχουν στην λαϊκή αγορά. Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των πάγκων αφού ορισμένοι παραγωγοί και έμποροι αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν. 

 

Αναλόγως και της καταναλωτικής κίνησης που θα υπάρξει, ενδέχεται η λαϊκή αγορά να τελειώσει νωρίτερα από το κανονικό τη λειτουργία της, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, πχ σε ημέρες με κακές καιρικές συνθήκες. 

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έλαβαν κάποια απόφαση για τη λαϊκή αγορά. 

 

Αντιθέτως, άλλοι Δήμοι όπως της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών τους.

 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη διάσταση απόψεων στα κοινωνικά δίκτυα όπου Καβαλιώτες σχολιάζουν είτε θετικά, είτε αρνητικά την πραγματοποίηση της λαϊκής αγοράς στην Καβάλα. 

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών, όπου αυτές ελήφθησαν, έγιναν γνωστές το μεσημέρι της Παρασκευής 13/3/2020. 

 

Στις 18:10 ακολούθησαν δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα ενώ λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκε και γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου για το ποιες επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές και ποιες κλείνουν. 

 

Στην απόφαση αυτή τονίζεται ότι όλα τα καταστήματα τροφίμων αλλά και οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά

 

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά εδώ: 

 

 

Λίγες ώρες μετά την απόφαση, ορισμένοι Δήμοι όπως για παράδειγμα ο Δήμος Σιντικής στις Σέρρες (Νιγρίτα) ενώ είχαν εκδώσει το μεσημέρι αποφάσεις αναστολής λειτουργίας, στις συνέχεια τις αναίρεσαν

 

Μείνετε συντονισμένοι

και ακολουθήστε μας στο facebook