Κυλιόμενες στάσεις εργασίας αρχίζουν οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» μετά από απόφαση των συλλογικών τους οργάνων, ως αντίδραση στην εκποίηση του αυτοκινητόδρομου. 

 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η διοίκηση της εταιρίας μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων που θα κάνουν οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι στα περιφερειακά γραφεία του αυτοκινητόδρομου.

 

Εκτός από την κεντρική υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, επισκέψεις θα γίνουν στις περιφερειακές υπηρεσίες Ιωαννίνων, Γρεβενών, Δερβενίου και Κομοτηνής. 

 

Οι επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο από Δευτέρα 9 Μαρτίου έως την Πέμπτη 12 Μαρτίου. Για εκείνες τις ημέρες προγραμμάτισε τις κυλιόμενες στάσεις εργασίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΣΕΤΕΟ). 

 

Ο σύλλογος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: 

 

«Η Διοίκηση της εταιρείας, μέσω των υπηρεσιακών παραγόντων, διαβίβασε το πρόγραμμα επισκέψεων των υποψήφιων παραχωρησιούχων που προγραμμάτισε το ΤΑΙΠΕΔ στα Περιφερειακά Γραφεία. Λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των Γενικών συνελεύσεων του Συλλόγου, προκηρύσσουμε 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας από Δευτέρα 9/3/2020 έως την Πέμπτη  12/3/2020 (ανάλογα με την τελικό πρόγραμμα επισκέψεων) για να μπορούν οι συνάδελφοι να μην συμμετέχουν σε αυτή την παρωδία που διοργανώνει το ΤΑΙΠΕΔ και ακολουθεί η Διοίκηση της ΕΟΑΕ.      

 

Οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αντιτίθενται στο διαφαινόμενο ξεπούλημα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας περιουσίας».